Ljeto sa mališanima

Što da radite sa vašim mališanom tokom ljetnjih dana

Ljeto je i život baš i nije jednostavan sa mališanima, ali je svakako zanimljiv! Sada ste u prilici da ih izvedete napolje i pokažete im kako je život  raznovrstan i bogat. To je takođe  odličan način da zavirite u svijet kroz novu perspektivu, jer ništa ne čini da vidite stvari na novi način kao kad posmatrate mališana koji ih doživljava po prvi put. Evo nekoliko savjeta koje vam za početak možemo dati:

1. Pođite na bazen

 Ako je potrebno da se rashladite po vrućini, ne brinite, mališani vole da plivaju. To i vama savršeno odgovara. Ipak ne bi im trebalo dozvoliti da sami skaču u vodu, ali posmatrati vašeg mališana kako se snalazi u vodi bolje od vas je mnogo veća radost, vjerujte. Osim toga, ako se bazen dobro održava, postoji manja opasnost od bakterija za razliku od dubina mora, rijeke ili jezera.

 

 

 

 

 

2. Izlet u prirodi

 Svakako, tu je i park negdje u blizini,ili još bolje planina, rijeka ili livade. Spakujte ručak i pođite. Neka vaš mališan osjeti kao mu trava golica stopala, i neka vam leži na krilu i posmatra lišće dok šušti na vjetru. Čak i ako su isuviše mali da šutiraju loptu, dopašće im se da posmatraju druge kako se igraju. Bacanje frizbija, bicikli, psi, ptice i vjeverice predstavljaju prvoklasnu zabavu. Samo posmatranje zemlje i čupanje trave ih uči mnogo o planeti na kojoj će provesti svoj život. Upotrijebite Pufies pelenu kako bi bili sigurni da je mališanu udobno i pustite ga neka istražuje.

 

 

 

3. Zasadite nešto

 Ne postoji bolji način da naučite vašeg mališana odgovornosti od toga da zasadite nešto što će oni posmatrati kako raste. To može biti cvijet kod kuće ili čak drvo u obližnjem parku. Samo zamislite vašeg mališana kao tinejdžera kako sjedi sa prijateljem pod hladovinom drveta koje je zasadio na početku svog puta kroz život. Zar ovo nije dovoljan razlog?

 

 

 

 

 

 

4. Upoznajte ih sa životinjskim carstvom

 Ovde je udobnost takođe ključna, jer za susret sa životinjama je potrebno dosta vremena. Spakujte dovoljno Pufies pelena i zaputite se kako bi u okolini vidjeli što je moguće više životinja. To može biti odlazak u zoološki vrt, tako da mogu da dožive raznovrsnost živih oblika koji postoje na Zemlji ili to čak može biti i duže ekoturističko putovanje. Pođite na selo, pokažite im kako dobijamo jaja, mlijeko i tu uzajamnu povezanost između ljudi, konja, magaraca, pasa i ostalih životinja. To će sigurno biti fascinantno za njih.

 

 

 

 

5. Razmislite o nekom kursu

 Ljeto nije samo za mališane. Da li ste ikad pomislili da treba da poboljšate svoje jezičke vještine ili da bolje radite jogu? Obje ove opcije su sjajne i za vašeg mališana. Samo posmatrajući vas kako se trudite da napredujete, učiniće ih ambicioznijim u životu. A u pogledu značaja jezičkih vještina i fleksibilnosti, vjerovatno znate više nego mi, pa šta čekate?

 

 

 

 

 

6. Jedite dobro

Ljeto … vrijeme sazrijevanja voća i povrća. Ako ih ne dojite više, ne birajte samo vaše omiljeno, neka probaju sve. Pasirano svježe povrće ili voće će uvijek biti mnogo veće uživanje za mališane od limenki iz prodavnice. Koristite čuda ljeta u potpunosti i učinite ga nezaboravnim.

 

 

 

 

Koju od ovih aktivnosti najviše želite da probate? Javite nam na našoj Facebook stranici, a mi ćemo se pobrinuti da ponudimo neke još bolje. 😉