Zabavljaj se još kao beba

Druženje od ranih dana

Većina vas, Pufies mame, ste rekle da je za bebu dobro da sluša muziku. Neke su čak išle toliko daleko da su to navele kao sjajan metod za izgradnju jake psihe. Mi ćemo posvetiti još jedan članak ovoj temi, ali za sada ćemo vam pokazati kako
muzika može pomoći da naučite vašeg mališana nekim komunikacionim vještinama. Da, govorimo o zabavama!
Možda se može činiti da bebe ne razumiju mnogo, ali ih ne potcjenjujte. Svaka interakcija koju beba ima sa umjetnošću, kao što je muzika, slikarstvo ili ples ih uči puno o životu.
Nema sumnje da znanje o tome kako uživati u životu, zabavljati se i steći prijatelje veoma pomaže u životu. Pored toga, ne postoji bolji način da se to nauči nego da počnete što je prije moguće – još kao beba.
Dakle, pozovite grupu beba sa njihovim roditeljima, kreirajte finu listu muzičkih izvođača, obezbijedite šarenu atmosferu i imajte na umu nekoliko stvari:

note_5 1. Pazite na razliku u godinama

U prvim godinama života, mala razlika u godinama može biti velika stvar. Mlađa djeca mogu učiti od starije djece, ali takođe mogu biti zanemarena. Treba da se postarate da postoji barem par mališana koji prolaze kroz istu fazu, tako da mogu zajedno da istražuju.

 

 

 

 

note_1 2. Pobrinite se da su djeca uključena u igru.
Mališani se mogu zabaviti uz malo truda. Oni se svime oduševljavaju, što je i razlog da u velikoj mjeri pokušavaju da imitiraju jedno drugo. Dakle, pobrinite se da obezbijedite barem jedan par od svake vrste igračke. Takođe bi bila dobra ideja da izostavite omiljenu igračku vašeg djeteta, kako bi se izbjegli sukobi. Što imate više stvari sa kojima će se djeca baviti, to bolje.

 

 

 

note_3_no_frame 3. Neka bude udobno.
To je ključ za dobro raspoloženje i živahnu komunikaciju. Dakle, pobrinite se da su mališani udobno obučeni i suvi. Takođe, dodajte boju i vizuelne stimulanse okolnom ambijentu. Igračke nisu jedini način da se izazove interakcija; ilustracije su takođe dobro sredstvo. Ovdje Pufies pelene mogu biti od velike pomoći kako bi beba bila suva i osjećala se udobno, tako da može nesmetano da komunicira sa svojim novim prijateljima. Ljupki crteži na svakom dizajnu pelena, s druge strane, pružaju nešto sa čime se može igrati i podstaći mašta.

 

 

note_2 4. Nemojte im smetati, ali budite spremni da uskočite kad treba.

Djeca treba da imaju prostora da komuniciraju samostalno. Dakle, smislite neku interakciju i za roditelje, kako bi se i oni zaokupili nečim. Međutim, pobrinite se da sve posmatrate i uvijek budite spremni da preuzmete kontrolu ako dođe do sukoba. Najbolji način da ovo riješite je da preusmjeriti pažnju mališana na neku novu temu – kao što su crteži na pelenama.

 

 

 

note_4 5. Pokažite im kako se to radi.
Dajte dobar primjer. Komunicirajte sa roditeljima i sa djecom. Pokažite svom mališanu da ste zainteresovani za ono što se događa i da je ovo važan proces za vas. Drugim riječima: Zabavljajte se!

 

 

 

 

 

Kada oni jednom shvate ovaj koncept, počeće da uživaju u njemu i ubrzo će početi da uče vas kako da se zabavite i uživate u životu. Stoga vam predlažemo da ne čekate predugo – neka zabava počne što je prije moguće!

 
Želimo vam dobar provod i ako bi neko koga znate možda odbio da dođe na vašu zabavu, možete iskoristiti ovaj članak da ih motivišete 😉