Movember

Ce este Movember?

Șansele sunt mari că ai auzit de Movember, proiectul non-profit care colectează bani pentru prevenirea cancerului, prin motivarea bărbaților de a își crește părul facial timp de 30 de zile, și de a îl rade apoi la o petrecere marca “mustață”. Faptul că Movember este acum un fenomen internațional este cît se poate de impresionant, considerînd istoria acestui eveniment vechi de un deceniu. Movember a început în jurul anului 2003, în Australia: CEO Adam Garone explică într-un Ted Talk din 2011,”conversatia a atins tema modei anilor 70 – cum stilul pare să revină și, după încă cîteva beri, ne-am spus:” Dar mustața? De ce nu a revenit? Ce s-a întîmplat cu mustața? ”…. ziua s-a încheiat cu o provocare – să aducem mustața înapoi”.

Regulile Movember?

1. Trebuie să începi cu o față proaspăt rasă pe 1 Noiembrie.

pufies-movember_1

2.Pe parcursul întregii luni Noiembrie , trebuie să crești mustață și să ai grijă de ea.

pufies_movember_2

3.Nu bărbi, nu barbițe, doar mustăți.

*Și da, mustățile de lapte sunt și ele acceptate.

pufies_movember_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Trebuie să te comporți ca un adevărat gentilom pe tot parcursul lunii.

 

pufies_movember_4

Au existat obstacole temporare iar primul an al mișcării a fost modest în termeni de succes. Apoi, fondatorii s-au gîndit să aducă campaniei o semnificație mai adîncă. S-au inspirat de la femeile din jurul lor și din ceea ce făceau ele pentru cancerul de sîn și au realizat că nu există nimic pentru sănătatea bărbaților în acest sens.

Ideea este de a conștientiza, educa și încerca ceva nou și distractiv cu părul facial, promovînd în același timp o cauză. Cînd mișcarea s-a extins la nivel mondial însă, a fost întîmpinată cu scepticism. Atunci cînd Movember a ajuns în SUA, în 2007, mișcarea nu era prea cunoscută și era prezentă pe doar cîteva piețe. Puțini știau că era una dintre cele mai mari și cele mai de succes campanii de caritate ce viza sănătatea bărbatilor din Australia.

În cele din urmă, mișcarea a prins la public și acum Movember este una dintre cele mai importante campanii de succes ce luptă cu prostata și cancerul testicular, precum și un mecanism de finanțare a inițiativelor ce vizează sănătatea bărbaților. Pînă în prezent, campania a colectat mai mult de 550 milioane dolari US în 21 de țări, promovînd inovația în cercetare și intervenții centrate pe pacient. Și toate acestea ca rezultat al unei discuții despre mustață în Australia.

Deci, cum poți participa tu și copilul tău? Ei bine, din moment ce creșterea unei mustăți este în afara discuției, ți-ai putea încuraja bărbații dragi să treacă un control anual de rutină luna aceasta.