CUM SĂ ÎȚI ÎMBRACI COPILUL PENTRU ORICE VREME

Cumpărăturile pentru hăinuțele copilului sunt printre cele mai mari plăceri pentru mămici. Sunt atât de drăguțe! Cu siguranță, aspectul drăguț nu este unicul motiv pentru care să cumperi o bluziță sau pantaloni, ele trebuie să fie din materiale de calitate și să țină bebelușului cald sau răcoare, respectiv anotimpului. Am găsit că toamna (și primăvara) sunt cele mai amăgitoare, chiar și pentru adulți! Mergi afară, e însorit – imediat după, îngheți de frig. Deci cum să știi dacă bebelușul tău se simte cald și confortabil?

Să-ți cunoști copilul este cea mai importantă armă a ta:

Poți găsi o grămadă de sfaturi online despre cum să îți îmbraci bebelușul, dar cel mai important lucru care trebuie să îl știi este că să îți cunoști copilul este cea mai sigură metodă. Urmărește semne că îi este incomod.. Vei învăța cum să înțelegi din timp dacă nu se simte bine. De acolo înainte este mai simplu să îți dai seama dacă îi este prea rece sau prea cald. Încrede-te în intuiția ta! ! În general, dacă copilul este calm și fericit, cel mai probabil este îmbrăcat bine.

Cum să îl îmbraci defapt:

Începe prin a îți îmbrăca copilul în același număr de straturi ca și tine. Desigur, ia cu tine o pătură sau un pulover de rezervă pentru cazul în care vremea se răcește. Încearcă să nu exagerezi : chiar dacă copilul nu trebuie să se simtă incomod, des tindem să îl îmbrăcăm prea bine ca să nu îi fie frig. Când vremea e foarte rece, cel mai bine este să îmbraci copilul în mai multe straturi decât într-o haină foarte groasă, pentru că vei putea să i le dezbraci când intrați înăuntru, și respectiv când ieșiți afară din nou. Același principiu e bine să fie aplicat când e cald și rece.

Câteva alte sfaturi:

Căciulile și mănușile sunt prietenii tăi cei mai buni! Sunt ușor de dezbrăcat dar țin atât de mult cald 🙂 Fiecare copil trebuie să aibă o pereche de cizme, pentru că picioarele (și mâinile) îngheață mai ușor decât alte părți ale corpului. Dacă îți faci griji că îi este rece copilului, acestea sunt semnele pe care trebuie să le urmărești: plânge sau îți spune că urechile, degetele de la mâini și cele de la picioare îngheață.

 

Mămici Pufies, cum îmbrăcați voi copilul toamna? Ne-ar plăcea să știm cum vă pregătiți copiii pentru vremea răcoroasă – vă rugăm să ne împărtășiți gândurile pe pagina noastră de Facebook