CUM SĂ TE PREGĂTEȘTI PENTRU NAȘTERE

Nouă luni trec surprinzător de repede. Este bine să fii pregătită pentru momentul în care îți cunoști bebelușul, așa că ți-am pregătit niște sfaturi despre cum să începi planificarea.

Cunoaște mai multe despre procesul nașterii:

Probabil nu vrei să te gândești la naștere prea mult, dar cu cât mai multe cunoști, cu atât îți va fi mai ușor sa fii activă în luarea deciziilor și să hotărăști care este cea mai bună opțiune pentru tine. De ce să nu consideri o clasă de pregătire pentru naștere? Acolo vei învăța despre tipurile diferite de a da naștere, etapele nașterii, soluții pentru îndurarea durerii și tehnici de respirație. Poți să îți aduci și partenerul la ore! Ca alternativă, ai putea să vorbești cu ginecologul tău despre întrebările pe care le ai.

Vorbește cu partenerul tău despre noul bebeluș sau despre alți copii:

Acum ar fi momentul potrivit să discuți cu partenerul tău așteptările pe care le aveți fiecare – ale tale și ale lui. Perioada înainte de naștere și primele câteva luni de după poate fi stresantă pentru ambii.. Vorbiți despre cum vă veți ajuta reciproc sau cum veți împărți treburile casnice. Dacă aveți și alți copii – probabil ați vrea să discutați cu ei despre sosirea noului lor frate sau soră – asigură-i că toți sunt la fel de importanți pentru voi. Discută cu ei despre cum se va schimba viața voastră odată cu nașterea noului copil. Dacă sunt mai mari, poți vorbi cu ei despre implicarea lor în îngrijirea bebelușului.

Vorbește cu prietenii tăi care deja au născut:

Dacă este prima ta sarcină, este probabil să ai multe întrebări care nu i le poți adresa doctorului tău. De exemplu, unele mame trec prin depresie post-partum. Chiar dacă acest lucru este complet normal, împărtășirea grijilor tale cu cineva care va înțelege este foarte important. Nu vei avea aceeași sarcină ca prietenele sau mama ta, dar ascultând experiența lor, te vei simți mai în siguranță cu a ta.

Pregătește-ți geanta pentru spital:

Ultimul lucru la care ai vrea să te gândești în timpul nașterii este ce să pui în geanta pentru spital. Pregătește-te în avans și și încearcă să nu împachetezi prea multe, dar ia cu tine tot de ce ai putea avea nevoie – periuță de dinți, gel de duș și șampon, șlapi confortabili. Dacă nu ești sigură de ce vei avea nevoie, poți întreba surorile medicale din spital.

Niște lucruri esențiale pentru momentul când revii acasă:

În legătură cu ce vei avea nevoie odată ce ajungi acasă: scutece, șervețele, hăinuțe, un loc sigur pentru somnul bebelușului. Dacă ai decis să porți sutien de maternitate, asigură-te că ai destule.Nu ai nevoie de toate produsele pentru bebeluș de la început, așa că nu îți fă griji 🙂 Focusează-te pe adaptarea ta cu noua situație și ajută adaptarea bebelușului cu lumea din jur.

Ne-ar plăcea mult să auzim părerea ta despre lista noastră. Care este cea mai importantă etapă în pregătirea pentru bebeluș pentru tine?