Distrați-vă ca bebelușii

Socializarea de la o vîrstă fragedă

Majoritatea dintre voi, mamele Pufies, ați spus că este bine pentru un copil să asculte muzică. Unele dintre voi au mers într-atît de departe încît să o considere ca o metodă foarte bună de a construi un psihic puternic. Vom dedica un alt articol acestui subiect, dar pentru moment, vă vom arăta cum muzica poate ajuta micuțul să obțină careva abilități de comunicare. Da, vorbim despre petreceri!

Ar părea că bebelușii nu înțeleg prea multe, dar nu îi subestimați. Fiecare interacțiune a unui bebeluș cu artele, cum ar fi muzica, pictura sau dansul îi învață multe despre viață.

Nu există nici o îndoială că capacitatea de a te bucura de viață, distra și face prieteni este foarte utilă pe termen lung. În plus, nu există nici o modalitate mai bună de învăța asta, decît începînd de la primul moment posibil – fiind copil.

Deci, invitați o grămadă de copii cu părinții lor, creați o listă bună de cintece, o atmosferă plină de culoare și aveți în vedere cîteva lucruri:

note_51. Fiți atente la diferența de vîrstă. 

În primii ani de viață, o diferență de vîrstă mică ar putea fi o problemă mare. Copiii mai mici pot învăța de la cei mai în vîrstă, dar, de asemenea, s-ar putea simți izolați. Asigurați-vă că există cel puțin o pereche de copii care trec prin aceeași fază, astfel încît să poată explora împreună.

 

 

 

note_12. Asigurați-vă că jocul este în toi.

Copiii mici se pot distra cu puțin efort. Ei găsesc totul fascinant, acesta fiind și motivul pentru care încearcă să se imite reciproc destul de mult. Deci, asigurați-vă că oferiți cel puțin o pereche de fiecare jucărie. Ar fi o idee bună să lăsați jucăria preferată a copilul vostru în afara jocului, pentru a evita conflictele. Cu cît mai multe lucruri sunt cu care copiii pot interacționa, cu atît mai bine.

 

 

note_3_no_frame

3. Asigurați confort.

Aceasta este cheia bunei dispoziții și a comunicării fluente. Deci, asigurați-vă că cei mici sunt îmbrăcați confortabil și mereu cu hăinuțe uscate. De asemenea, adăugați culoare și stimuli vizuali mediului inconjurător. Jucăriile nu sunt singura modalitate de a stimula interacțiuni; ilustrațiile sunt și ele un bun instrument. În cazul dat, scutecele Pufies pot fi de mare ajutor prin menținerea copilul uscat și în confort, astfel încît acesta să poată comunica liber cu noii prieteni. Și desenele drăguțe de pe fiecare model de scutec oferă noi motive de joacă și aprind imaginația.

 

note_2

4. Lăsați-le calea liberă, dar fiți gata să interveniți.

Copiii ar trebui să aibă spațiu pentru a comunica pe cont propriu. Deci, inventați și o interacțiune pentru părinți, pentru a îi ține un pic ocupați. Cu toate acestea, asigurați-vă că supravegheați totul și fiți mereu gata să preluați controlul în cazul unui conflict. Cel mai bun mod de îl gestiona este de a redirecționa atenția copilului spre un nou subiect-cum ar fi desenele de pe scutece 🙂

 

note_45. Arătați-le cum se face.

Fiți un bun exemplu. Comunicați cu părinții și copiii. Arătați-i micuțului că sunteți interesate de ceea ce se întîmplă și că acesta este un proces important pentru voi. Cu alte cuvinte: Distracție plăcută!

 

 

 

 

Odată ce înțeleg conceptul, se vor simți confortabil cu el și, destul de repede, ei vă vor invăța cum să vă distrați și să vă bucurați de viață. Astfel, vă sugerăm să nu așteptați prea mult – să începeți petrecerea cît mai curînd posibil!

Vă dorim distracție plăcută și dacă există cineva care ar putea refuza să vină la petrecerea voastră, puteți folosi acest articol pentru a îi motiva 😉