Întăriți relația mamă-tată-copil

Bebelușii încep să creeze o relație cu mama cât înca sunt în burta ei. Când se nasc, însă, tăticii încep să joace un rol important în viața lor. Este important pentru bebeluș să dezvolte o relație strâmtă cu ambii părinți – și este important și pentru voi. Timpul petrecut împreună este foarte prețios. Probabil deja aveți o activitate preferată care o faceți cu toții împreună, dar dacă vreți să încercați și ceva nou, noi avem câteva idei pentru a petrece timpul în sânul familiei și a crea acea relație specială.

Creați împreună!

Odată ce capacitățile motorice ale copilului încep să se dezvolte, va vrea să facă totul ce faceți voi! Încercați să creați ceva împreună – nu trebuie să fie ceva complicat – poate ați putea desena ceva sau tăia diverse forme. Găsiți diferite proiecte prin casă care le-ați putea face împreună – după ce le terminați, veți avea un suvenir ca și amintire. De exemplu, dacă desenați, puteți pune desenul în ramă și atârna pe perete, și veți avea mereu o amintire la care să vă uitați în fiecare zi. Este ceva care partenerul dumneavoastră poate face iar dumneavoastră nu? Aveți încredere în el cu o idee de activitate creativă care o puteți face cu cel mic împreună.

Dansați și cântați împreună!

Karaoke e mereu amuzant! Este fericire instantă pentru toată familia – nu veți putea desluși cine se bucură mai mult, copilul sau dumneavoastră. Nici nu trebuie să ieșiți din casă – porniți niște muzică și distrați-vă. Dacă copilul este destul de mare, puteți încerca să dansați cu el – dacă nu, el ar putea să cânte sau să gângurească. Are cântece preferate? Adăugați-le la playlist, dar nu uitați și de piesele preferate ale mămicăi și tăticului.

Cuceriți un deal împreună!

Da, așa este! Luați bebelușul la o plimbare în pădure deluroasă sau munte. Este o experiență împărtășită care nu doar vă va apropia ca o familie, dar vă va apropia și de natură. Copiii sunt ușor impresionați încă de la o vîrstă foarte fragedă, așa că peisajul nou – și frumos – îi va fi interesant. Adițional, reușiți și dumneavastă să vă relaxați și să uitați de griji. Dacă bebelușul este destul de mare să meargă, lăsați-l să exploreze și să adune lucruri ca frunze, pietre, flori și bastoane. Important e să nu uitați de protecție solară!

Mergeți la un picnic!

Pentru cazul în care nu aveți munți în apropiere, puteți mereu găsi un parc. Dacă nu doriți o plimbare lungă și în munte, puteți lua un picnic. YAți putea transforma și pregătirea lui într-o activitate de familie: mama și tata pot găti mâncarea, și bebelușul poate privi ce se întâmplă (și poate lua gustare). Puteți lăsa copilul să exploreze parcul, și partea bună este că deobicei în parc sunt zone de joacă pentru copii în, așa că oriunde luați un picnic, puteți și să vă jucați.

Deci, ați găsit o activitate care s-ar potrivi familiei voastre? Sau aveți deja una? Spuneți-ne mai multe despre momentele prețioase petrecute cu copilul dumneavoastră – ce vă place să faceți împreună? Lăsați-ne un comentariu pe pagina noastră de Facebook .