Micuțule e frig afară
Când iarna este chiar după ușă, noi toți avem aceeași întrebare din nou și din nou “ar trebui să ieșim azi afară sau nu?” Noi v-am întrebat, mamici Pufies, ca să vedem care răspuns este cel mai comun. Câteva dintre voi ați agreat că “Chiar și aerul rece proaspăt este sănătos în cantități adecvate…”. Poate să fie “pentru o perioadă scurtă dar ei trebuie să creeze toleranță…”, îmbrăcați ca un Eschimos cu “…papuci călduroși, căciulă, mănuși și salopete matasate…“ sunt doar câteva din lucrurile menționate care le veți utiliza pentru o plimbare plăcută de iarnă. Alții preferă comfortul casei, în loc să riște cu timpul rece, din cauza “…temperaturile relativ joase sau numărul mare de viruși…”.
Este iarna cu adevărat periculoasă pentru micii băieți și fetițe?
Aici sunt câteva sfaturi pentru primblările de iarnă.
Primblările în fiecare din cele patru anotimpuri sunt importante pentru bebeluș pentru a crea o rezistență și un sistem imun puternic. Statul în case pentru prea mult timp poate să îl pună sănatatea bebelușului în pericol, deasemenea aerul în case este de obicei stătător și plin de praf de la mobila care poate cauza alergii.
De la a doua lună puteți să vă bucurați de primblările de afară chiar și iarna, atât timp cât temperaturile nu sunt mai jos de – 5 oC șu nu bate vântul. Zăpada de obicei îmbunătățește experiența de iarnă, atât timp cât nu a făcut drumurile și aleele imposibile de accesat pentru cei mici sau pentru cărucioarele acestora. Cel mai bun timp pentru o aventură de iarnă este de la orele 12 până la 16, atunci când este mai călduț afară. Chiar și 20 de minute afară sunt îndeajuns. Înainte de fiecare primblare de iarnă este important să utilizați cremă de hidratare a pielii bebelușului, ca să îl protejați pe bebeluș de la vântul uscat.
Îmbrăcămintea este un element important pentru aventurile de iarnă. Este bine să îmbrăcați copilașul „în straturi” combinând lenjeria de bumbac și hainele din lână. Bumbacul este potrivit pentru copilaș așa cum este moale și nu irită pielea și lâna îl păstrează încălzit și absoarbe umezeala. Când este îmbrăcat pe straturi, mereu vei avea posibilitatea să scoateți câte un strat dacă se face mai cald sau dacă intrați într-o încăpere. Ca și voi, mămicile, precum ați împărtășit, este suficient să îmbrăcați copilașul cu “2 perechi de ciorapi, colanți, pantalonași, vestă, bluză, pulover gros, scurtă și pantaloni impermiabili. Doar atât 🙂 Cele numite anterior combinate cu fular, mănuși cu degete și cizme” îl vor proteja pe copilaș de răceală. Și totuși, fiți atente și nu supraîmbrăcați copilașul, ca copilașii să facă față mai bine temperaturilor mai joase decât cele mai înalte.
În afară de îmbrăcăminte, sunt și alte accesorii importante care trebuie luate în considerație atunci când mergeți afară, în special dacă bebelușul este încă foarte micuț. În geanta pentru bebeluși, împreună cu suzeta, puteți să puneți și: șervețele umede Pufies pentru copii, scutece Pufies, Cremă pentru pielea delicate a bebelușilor, și o pereche de haine de schimb, pentru orice eventualitate. Dacă bebelușul a trecut de vârsta de alaptare, puteți să luați niște gustări, apă și câteva șervețele nu vor fi niciodată de prisos.
Câteva sfaturi pentru bebeluși:
Sfatul 1: Dacă mergeți la plimbare cu bebelușul pentru prima data, este bine să faceți ceva „antrenamente” în avans. De exemplu, ați putea să stați pe balcon pentru cel puțin 5-10 minute.
Sfatul 2: Chiar dacă bebelușul doarme, ați putea oricum să mergeți la plimbare. Este bine pentru bebeluș să respire ceva aer proaspăt.
Sfatul 3: Ar trebui să încercați să vă mișcați cu căruciorul prin împrejurimi cea mai mare parte a timpului, deoarece dacă stați prea mult pe loc, copilașul poate răci foarte ușor.
Sfatul 4: Cea mai ușoară modalitate de a vedea dacă copilașul este cald sau rece, este să verificați fruntea și obrajii.
Sfatul 5: Dacă este prea rece ca să ieșiți afară pentru o plimbare, încercați să dați cât mai mult aer proaspăt în toate camerele. Dacă aveți balcon, atât timp cât nu este pe o stradă aglomerată, puteți să îl utilizați pentru a ieși cu bebelușul afară pentru câteva minuțele.
Câteva sfaturi pentru cei mici care deja pot merge singuri:
Arătați bebelușului partea distractivă a iernii și a zăpezii ca ei să poată vedea cât de amuzați ei pot fi – săniuș, construirea unui om de zăpadă, aruncarea de bulgări de zăpadă, ați putea chiar să îl lăsați pe copilaș să vă ajute să curățați zăpada în fața casei.
Noi am recepționat multe poze și videouri de la voi, părinți Pufies, jucându-vă cu copilașii voștri în perioada de iarnă. Vă mulțumim pentru că ați împărtășit cu noi aceste momente frumoase, care au încălzit aceste zile răcoroase de Februarie.