PRIMELE LUNI ALE BEBELUȘULUI: UN GHID PENTRU NOI MĂMICI

Omulețul dumneavoastră mititel a ajuns! Ținându-l în brațe, v-ați putea gândi cât este de extraordinar că e atât de micuț, dar înseamnă atât de multe pentru dumneavoastră… să fii mamă pentru prima oară poate fi o provocare la început, dar fără îndoieli – micuțul ghem de fericire merită tot efortul. Iată la ce să vă așteptați în primele luni.

Prima lună – timpuri emoționante!

Va începe să gâgurească când e timpul potrivit. Țineți minte că fiecare copil este diferit și ar putea să vă surprindă cu anumite sunete și chiar cuvinte când nici nu vă așteptați!

Auzul drăguțului este foarte sensibil. Dacă îl țineți aproape și îi vorbiți, poate aude vocea și expresia dumneavoastră. Fiecare moment cu această comoară este atât de special, astfel încât creați o legătură emoțională valoroasă pentru restul vieții.

 

Dacă nu sunteți sigură de deciziile care le faceți – relaxați-vă și respirați adânc! Dumneavoastră, și numai dumneavoastră, știți ce e mai bine pentru bebeluș, pentru că îl înțelegeți mai bine decât oricine. Primele luni pot fi provocatoare pentru parteneri, și poate fi folositor să discutați despre acest lucru.

A doua lună a ajuns – la fel și zâmbetele!

Așa e! Bebelușul dumneavoastră începe să vă minuneze cu zâmbete în a doua lună! Chiar atunci cînd aveați nevoie de ceva să vă facă să vă simțiți mai bine după o lună de nopți nedormite 🙂 Veți descoperi primele etape importante – un zâmbet, un cuvânt, un pas– sunt cele mai mari bucurii ale unui părinte. De fapt, ați putea să vă prindeți zâmbind când vă gândiți la aceste etape mai târziu.

 

Auzul bebelușului s-a dezvoltat și mai mult și acum pot diferenția între voci și le poate recunoaște – nu doar că va fi folositor când îl liniștiți, dar înseamnă că ați început să dezvoltați o relație specială care va rămâne toată viața. Unele mămici vorbesc și cântă bebelușilor săi.Ați încercat asta? Ar putea să fie terapeutic pentru dumneavoastră.

Bună, luna numărul trei!

Aproximativ la această vârstă, bebelușul va începe să descopere propriile mâini cât simțul atingerii se dezvoltă tot mai mult. Veți fi surprinsă de curiozitatea lor la diferite materiale. Încercați să le dați diferite tipuri de stofă sau încercați cărți texturate pentru această vârstă. Fiți sigură în experimentarea cu diferite material și obiecte – identificați ce se potrivește bebelușului dumneavoastră. Ați descoperit deja ce îi place?

 

Abilitățile sale motorice se dezvoltă mai departe! Acum va începe să se rotească pe burtă. Puteți să îi citiți, sau să stabiliți o rutină de citit povești înainte de culcare? Ar putea ajuta să îl adormiți, și se va bucura mereu să vă audă vocea. Momentele liniștite și de pace când bebelușul doarme sunt cele mai bune – nu este nimic mai frumos decît un bebeluș adormit.

 

Deci, ce credeți, mămici Pufies? Cum merg primele voastre luni cu bebelușul până acum? Care a fost cel mai emoționant moment împreună? Povestiți-ne în comentariile de pe Facebook