Rămâi în formă cât petreci timp cu cel micuț

Majoritatea mămicilor ar fi deacord că bebelușul ia majoritatea timpului și atenției, poate chiar tot. Asta nu ar trebui să însemne că trebuie de neglijat propria sănătate, tonusul și bună-starea. Vedeți aceste exerciții superbe care ajută să păstrăm stresul sub control și ne lasă să petrecem timp cu bebelușul în același timp.

Considerați faptul că dacă dumneavoastră sunteți gata să le începeți imediat cum v-ați restabilit după naștere, bebelușul ar putea să aibă nevoie de mai mult timp: trebuie să poată ține capul drept fără disconfort. Acest moment vine cam în a treia sau a patra lună, în dependență de bebeluș, dar ați putea consulta un pediatru.

Exercițiu #1: Împingeri deasupra capului cu bebelușul

Așezați-vă turcește, țineți bebelușul în fața pieptului și coatele îndoite. Apoi, ridicați mâinile în sus fără să încrucișați coatele. Faceți o pauză și coborâți bebelușul la poziția inițială. Standardul este 3 seturi a câte 10 repetiții, dar le puteți ajusta sub propria dorință. Desigur, alocați puțin timp între seturi pentru a vă odihni și petrece timp cu bebelușul.

Exercițiul #2: Împins orizontal cu bebelușul

Culcați-vă pe podea cu fața în sus și genunchii îndoiați. Încordați mușchii abdomenului și aduceți omoplații împreună. Țineți bebelușul și aduceți-l către piept. Ridicați-l, faceți o pauză, și aduceți-l din nou la piept. Faceți 10 repetări, odihniți-vă și jucați-vă, după care repetați de alte 2 ori. Nu uitați să faceți fețe amuzante pentru bebeluș, o să îi placă mult 🙂 Dacă simțiți că aveți nevoie de mai mult, puteți încerca o versiune mai complicată, ca în poza de mai sus – este similar, dar cu picioarele ridicate, contractând abdomenul.

Exercițiul #3: Fandări din mers

 

Stați în picioare și priviți înainte, cu bebelușul în mână. Faceți un pas mare înainte cu piciorul drept și îndoiați genunchii la 90 de grade. Păstrați genunchiul din față deasupra gleznei cât genunchiul din spate ajunge la podea. Călcâiul trebuie sa fie ridicat și abdomenul încordat. Țineți spatele drept. Împingeți-vă de piciorul din spate și uniți picioarele în poziție verticală. Repetați cu ambele picioare.

Exercițiul #4: Planca

Acesta îl cunoașteți! Culcați bebelușul sub dumneavoastră, cât începeți exercițiul din mâini și genunchi. Coborâți antebrațele pe podea cu umerii direct deasupra coatelor. Alunecați genunchii în spate, păstrând spatele drept și abdomenul încordat. Rămâneți în această poziție cât de mult posibil. Pentru a face lucrurile mai interesante, puteți cânta cântecul preferat al bebelușului.

Când le faceți împreună, aceste exerciții antrenează toți mușchii importanți ai corpului. Dumneavoastră și copilul vă veți distra nemaipomenit! Aveți deja un exercițiu preferat? Credeți că sunt adaos bun la plimbările în parc? Spuneți-ne mai multe despre gândurile dumneavoastră în comentariile de pe pagina noastră de Facebook 🙂