SFATURI PENTRU PRIMA CĂLĂTORIE LA PLAJĂ CU BEBELUȘUL

Există prima oară pentru totul. Și, de obicei, este înfricoșător cînd vine vorba de copii noștri. Aveți tot felul de întrebări în minte. De aia, noi cei de la Pufies, v-am pregătit niște sfaturi pentru prima voastră călătorie la plajă cu bebelușul. Sperăm să vă distrați de minune!

 

1. În primul rînd: ce trebuie să știu despre protecția solară?

Dacă bebelușul vostru are sub 6 luni, țineți-l departe de razele directe ale soarelui în orice circumstanțe!

Stați la umbră, și neapărat aplicați protecție solară. Dacă bebelușul este mai mare, acoperiți-l cu cremă solară și evitați contactul cu soarele între orele 11 și 16 ale amiezii – în această perioadă soarele este cel mai periculos.

Folosiți mereu SPF 50 și mai sus.

Astfel, copilul vostru va fi protejat pentru un timp îndelungat – țineți minte însă să reaplicați crema la fiecare două ore sau după contactul cu apa.

2. Cum sa îmi îmbrac copilul?

Îmbrăcați copilul în hăinuțe largi și asigurați-vă că poartă mereu o pălărie și ochelari de soare. Există sticle solare și haine care au protecție UV și care sunt cea mai bună opțiune. Chiar și așa, e bine să aplicați o cremă protectoare și sub hăinuțe.

Asigurați-vă că bebelușul are protecție solară și atunci cînd nu este însorit!

Dacă piciul este destul de mare pentru a merge, luați papuci de plajă sau papuci din cauciuc pentru a îi feri picioarele de nisipul fierbinte. Nu uitați un schimb de garderobă pentru copil – copiilor nu le plac hainele umede și nici nu ar trebui să fie in ele, astfel încat așa pătrund mai bine razele UV.

3. Ce trebuie să iau cu mine la plajă?

Cînd ajungeți pe plajă, alegeți locul pe nisip astfel încît să nu fie prea aproape de apă, nu vreți să trebuiască să găsiți alt loc cînd începe mareea. Luați destule prosoape pentru sine și copil.

Să aveți mereu lichide cu voi – preferabil apă – pentru timpul cînd copilul e însetat.

O idee bună este să aduceți mai multă apa decît credeți că ați avea nevoie – căldura deshidratează mai mult decît ați putea să vă așteptați!

4. Bebelușul meu este curios și vrea să exploreze plaja – de ce ar trebui să țin cont?

Dacă bebelușul vrea să exploreze, asigurați-vă că mereu este cineva să îl supravegheze.

Copiii vor să încerce de toate, de aia ar putea să experimenteze și să mănînce pietricele sau nisip. Nu panicați, totul va fi bine! Dați-le niște apă și încercați să clătiți cît de mult puteți. Este complet natural să vrea să exploreze înconjurările noi!

5. Pot să intru în apă cu bebelușul meu?

Dacă decideți să intrați în apă cu copilul, țineți-l mereu sub control și      supravegheați-l.

Puteți să îi dați aripioare gonflabile sau colac de apă, dar și atunci trebuie să îl țineți strîns la siguranță! Stați mai la suprafață dar nu pentru mult timp – s-ar putea să îi se facă rece. Folosiți-vă simțul – dacă vă este puțin răcoare, copilului îi va fi foarte frig. Ați putea să îl lăsați să simtă apa cu tălpile mai întîi. Dacă devine agitat, nu presați – va avea destul timp să înoate cînd va crește!

Nu este recomandat să înotați în mare cu copilul daca are mai puțin de două luni. 

Sperăm că aceste sfaturi v-au fost de folos. Dacă mai aveți întrebări despre securitatea copilul vostru la plajă, consultați pediatrul.
Călătorie frumoasă!