Мамичке, ајде да си играме!

Со доаѓањето на зимата поголем дел од времето го поминуваме дома. Но, нашите деца секогаш сакаат да имаат некаква занимација. Еве неколку начини како да се забавувате дома.

Прочитај повеќе

Што претставува Movember?

Сигурно до сега сте слушнале за Movember – бркастиот ноевмри, непрофитабилен проект кој има за цел собирање на средства за лечење на ракот, така што мажите цел ноември би ги пуштале брковите кои на крајот на месецот ќе ги избричат на бркаста журка. Фактот дека Movember стана меѓународен феномен е еднакво на спектакуларен кога ќе ја земеме предвид историјата на оваа децениски стара традиција.

Прочитај повеќе