KAKO DA OBUČETE SVOG MALIŠANA ZA SVAKO VRIJEME

Kupovina dječje odjeće je jedno od najvećih zadovoljstava za majke. Ona je tako slatka! Naravno, to nije jedini razlog za kupovinu košulje ili pantalona, oni takođe moraju biti napravljeni od kvalitetnih materijala koji mogu da utople ili rashlade mališane, u zavisnosti od godišnjeg doba. Ustanovili smo da su jesen (i proljeće) najkomplikovaniji, pa čak i za nas odrasle! Izađete napolje, sunčano je – sljedeća stvar sa kojom se suočavate, smrzavate se. Pa kako znati da li je vašem mališanu udobno i toplo?

Poznavanje vaše bebe je vaše najvažnije oružje:

Imate puno savjeta na Internetu kako da obučete svoje dijete, ali najvažnija stvar koju treba da znate jeste da će vam u svemu najviše pomoći to što dobro poznajete svoje dijete. Pazite na znakove koji vam govore da se vaš mališan ne osjeća ugodno. Naučićete vrlo brzo kako da to otkrijete. Nakon toga je lako otkriti da li im je previše vruće ili previše hladno. Vjerujte u svoju intuiciju! U principu, ako je vaše dijete smireno i srećno, vjerovatno je obučeno baš kako treba.

Kako da ih u stvari obučete:

Počnite tako što ćete dijete obući u isti broj slojeva koji i vi imate na sebi. Naravno, ponesite sa sobom ćebe ili dodatni džemper u slučaju da zahladni. Nastojte da ih ne pretrpavate: iako se vaš mališan ne bi osjećao neugodno, mi ih često pretrpavamo odjećom jer ne želimo da im bude hladno. Kada je vrijeme vrlo hladno, ipak su bolji slojeviti komadi odjeće, umjesto jednog izuzetno toplog odjevnog komada, jer ćete ih moći skinuti u zavisnosti od toga da li se nalazite u zatvorenom ili otvorenom prostoru. Isto važi i kada je vrijeme vruće i kada je hladno.

Neki drugi savjeti:

Kape i rukavice su vaš najbolji prijatelj! Lako se skidaju, ali su tako, tako topli . Svako dijete treba da ima par čizama, pošto im stopala (i ruke) najčešće prije ozebu nego drugi djelovi tijela. Ako ste zabrinuti da je vašem djetetu hladno, ovo su znaci na koje treba da obratite pažnju: plaču ili se žale da su im hladne uši i prsti na rukama i nogama.

Pufies mame, kakvu vi odjeću praktikujete za jesen? Voljeli bismo da znamo kako pripremate svoje dijete za hladnije vrijeme – molimo vas da podijelite svoje ideje na našoj Facebook stranici.