Kako se izboriti sa vrućinom

Ljeto je stiglo – dani su duži i veća je vrućina. To znači da ima puno aktivnosti na otvorenom koje treba praktikovati zajedno sa mališanima! Ali nastojte da povedete računa o vremenu i nađite način da se ohladite. Evo nekoliko ideja o tome kako da vašu bebu spasite od vrućine koje vam mogu biti od koristi.

Upozorenja za izlazak iz kuće:

Vaša intuicija vam vjerojatno već to govori, ali dobro je izbjegavati izlazak između 10:00 i 15:00 – to je vrijeme kada je sunce najopasnije.  U slučaju da morate da izađete, šetajte u hladu ili uhvatite neko prevozno sredstvo. Ujutru možete plivati, ali ne zaboravite da koristite proizvode za zaštitu od sunca i da uđete u kuću prije 10 sati ujutro.

Oblačenje za vrućinu:

  • Izbor prave odjeće je važan – i obično je intuitivan. Dobro pravilo je da obučete dijete onako kako ste vi obučeni – kako se osjećate u svojoj odjeći?
  • Neki roditelji više vole da svojoj bebi obuku duge pantalone i košulju kada su izvan kuće, s obzirom da je ljetnje sunce prilićno opasno. Dobra je ideja da im takođe stavite šešir.
  • S obzirom da se bebe ne znoje tako obilno kao mi, dobra ventilacija je ključna. Zbog toga je pogodna široka odjeća i prirodni materijali poput pamuka ili lana.

Losion za sunce je neizostavan!

  • Postoje proizvodi koji su posebno namijenjeni djeci. Možda ste probali različite brendove i već ste pronašli onaj koji više odgovara vašim potrebama?
  • Bez obzira koji brend i proizvod izaberete, vodite računa o količini losiona za sunce koju nanosite – svaka koža ima različite potrebe.
  • Stavite losion za sunčenje i ispod odjeće – on štiti kožu vaše bebe na način na koji to materijal ne čini.

Savjeti za hidrataciju:

Hidratacija pomaže u velikoj mjeri kada nastojite da se zaštitite od vrućine.

  • Vjerujte svom instinktu prilikom razumijevanja onoga što je vašoj bebi potrebno. Oni su od velike pomoći treba dati signal da se ne osećaju ugodno ili da imaju potrebu za većom hidratacijom.
  • Možete dati vašem djetetu manju ili veću količinu vode ili neku drugu tečnost, što god smatrate da je odgovarajuće. Imajte na umu koliko imaju godina.

Dakle, da li ste spremni za ljetnje avanture? Recite nam u komentarima na Facebook-u koje mjere opreza preduzimate u najtoplijim mjesecima.