Prvi Božić moje bebe

Od svih praznika u godini, Božić je najviše okrenut porodici i pruža divnu priliku da ga proslavite zajedno sa svojim najbližima. Novi član porodice često ne razumije svu tu pometnju, ali je i dalje fasciniran svetiljkama i šljaštećim igračkama sa Božićnog drvceta. Ipak, prvo Badnje veče može biti veoma posebno za bebu i

nadalje može utemeljiti emotivnu vezu sa praznikom i porodičnim vrijednostima. Evo nekoliko aktivnosti koje možete upražnjavati sa svojom bebom, pripremajući se za njen prvi Božić.

Tradicija

karacsony hagyomanyok

Tradicija je temelj koji praznik čini nezaboravnim. Možete evocirati svoje dječije uspomene ili osmisliti nešto novo, započinjući bebin prvi Božić tradicijom koju ćete i vi i beba voljeti. Na primjer, nemojte staviti poklone ispod jelke, već ih negdje sakrijte, ili obucite „grozni“ Božićni džemper i fotografišite se sa porodicom.

 

 

 

Napravite Božićnu kapsulu

 

time_capsule

Kupite kutiju vrijednu čuvanja ili neki drugi predmet sa poklopcem u koji ćete moći da stavite uspomene bebinog prvog Božića (kao što su: praznična čestitka, ukrasni papir ili mašnica sa njihovog prvog poklončića, fotografije Božićnog dana). Možete čak uključiti i uspomene cijele prve godine (pramen bebine kose ili njene prve popkice. Zatim obilježite kutiju tekućom godinom i odložite je na sigurno. Kada vaša beba bude dovoljno porasla da shvati, možete se vratiti po kutiju i iznova proći kroz svoj prvi zajednički Božić.

 

 

Dekorišite bebinu sobu

 

decorate

Posebnu pažnju posvetite dekoraciji bebine sobe ili prostoru oko kolijevke. Razvucite bijele lampice ili okačite da sa plafona vise pahuljice napravljene od papira. Ima mnogo prazničnih, zimskih motiva za izabrati. Samo budite sigurni da je svaka dekoracija bezbjedno postavljena van bebinog domašaja.

 

 

 

Napravite prazničnu čestitku od bebinih otisaka dlanova

 

card

Trend je napraviti čestitku od otisaka bebinih stopala ili dlanova. Kreativan način da se ovo upotrijebi je da napravite Božićnu čestitku koju možete poslati članovima porodice. Sve što treba da uradite je da dlanove ili stopala umočite u vedre praznične boje i otisnite ih na kartonsku podlogu i gotovo! Dobili ste Božićnu čestitku koju ste sami napravili. Deke i bake će biti veoma srećni da dobiju jednu takvu!

P.S. Obavezno koristite netoksične boje na vodenoj bazi, kao što su tempere. Da biste bili u potpunosti sigurni da će sve biti kako treba, uradite test kože- razmažite malo boje na bebinu kožu, ostavite nekoliko minuta da stoji, a zatim isperite sapunom. Sačekajte 24h: ukoliko do tada nema reakcije, sve je u redu.

Napravite foto album

 

album

Bebin je prvi Božić! Ne biste želeli da propustite njihov prvi- izraz lica dok otvaraju prvi Božićni poklon, do prvog igranja na snijegu. Zato napravite što više fotografija i kreirajte sopstveni album- postoji mnogo aplikacija koje možete iskoristiti. Ili čak razvijte fotografije i na starinski način ih poređajte u pravi foto album. Tako ćete znati da će zauvijek ostati sa vama.