10 activitati de interior pentru copiii mici

Pe măsură ce vremea devine tot mai rece, avem tendința de a petrece mai mult timp acasă. Dar micuții neliniștiți au mereu nevoie să fie distrați! Iată cîteva modalități de a îi ține ocupați acasă.

21. Scoate cutiile de carton și pur și simplu – creează! Lasă imaginația să curgă liber. O cutie poate fi orice: un tren, o rampă pentru autoturisme, un avion, o casă.

 

 

 

 

12. Lipește bandă adezivă pe ușă și aruncă niște ziare (sau bile de bumbac!) pentru a vedea dacă le poți lipi. O activitate de interior super pentru a dezvolta motricitatea grosieră!

 

 

 

 

4a3. Mixul de pudding praf este o activitate de interior senzorială minunată, adorată de copiii mici. Amestecă cu apă pe o tigaie si lasă-i să se distreze. Adaugă un colorant alimentar, dacă dorești. Ar fi o idee bună să îi îmbrăci într-o cămașă veche și să așterni un prosop pe jos. Dezordinea nu este exclusă.

 

 

 

54. Bowling acasă! Ia una dintre mingile copiilor. Alege cîteva obiecte care să servească drept popice. O mulțime de lucruri s-ar potrivi – sticle din plastic, tuburi de prosop de hîrtie, chiar și suluri de hîrtie igienică! Și iat-o, o alee de bowling doar pentru tine și copii!

 

 

 

 

65. Creează un colier, în stilul copiilor mici! Folosește o bucată de sfoară (un șiret functionează și el foarte bine datorită extremității solide) și ceva de agățat pe ea. Mărgelele mari ar fi super. Dar și alte elemente, cum ar fi paie de plastic sau bucățele mari de pasta, ar funcționa la fel de bine. Aceasta ar fi o activitate minunată pentru dezvoltarea motricității fine.

 

 

 

6. Scoate ziarele vechi și organizează cu ei o petrecere de aruncat mingea! Alegeți și o țintă și practicați și număratul. Perfect pentru dezvoltarea motricității grosiere.

 

 

 

 

87. Iată o activitate senzorială lipicioasă, dar simplă și curată ! Toarnă niște gel de păr (sau loțiune) într-o pungă cu fermoar și închide-o! Adaugă cîteva obiecte mărunte pentru și mai multă distracție. Admiră-ți micuțul distrîndu-se și încercînd să prindă obiectele lunecoase!

 

 

 

 

 

98. Folosește banda adezivă pentru a trasa linii pe podea, în direcții diferite (zig zag, curbe sau drepte) și îndeamnă-ți micuțul să meargă de-a lungul lor, încercînd să își țină cît mai bine echilibrul. O poate face mergînd înainte, dar ce spui despre mersul înapoi? O altă activitate fantastică ce dezvoltă motricitatea grosieră și poate fi practicată în interior.

 

 

 

109. Îndeamnă-ți copilul să împingă pompoane în orificiul unei sticluțe, sau taie o gaură mică într-o cutie. Pompoanele și alte lucruri mărunte pot fi folosite pentru dezvoltarea motorică, dar fii mereu atent cu copiii mici și supraveghează-i îndeaproape.

 

 

 

1110. O alternativă la plastelină (deși e minunat, ar fi distractiv să încerci și altceva uneori) este “aluatul de nori”. Textura este minunată, iar copiii se vor bucura să-l exploreze. În plus, este ușor de făcut! Trebuie doar să adaugi o ceașcă de ulei pentru copii la opt cești de făină și lasă-ți copilul să se bucure!

 

 

 Spune-ne în comentarii care este activitatea ta de interior preferată!