Beneficiile lecturii pentru bebeluși

Ce înțeleg nou născuții din cărți?

Majoritatea dintre voi, mamele Pufies, ați fost de acord că este bine de a citi bebelușului. Este adevărat. De fapt, există o cantitate substanțială de cercetări pe această temă, iar lista de efecte pozitive pentru bebelușul Dvs. poate continua la nesfîrșit.
Iată cîteva motive bune pentru a începe să îi citiți imediat bebelușului Dvs. dacă încă nu ați început:

1. Timp de calitate petrecut alături de cel mic

Citirea unei cărți nou-născutului Dvs. este o activitate individuală care poate deveni un moment special petrecut cu bebelușul. Lectura expune copilul la sunetul vocii tale, îl calmează și îl face să se simtă confortabil. Aceasta este una dintre cele mai bune metode de a dezvolta intimitatea între voi doi.

 

 

2. Dezvoltați-le pasiunea pentru lectură de la o vîrstă timpurie


În timp ce nou-născutul nu înțelege cu adevărat ceea ce spui, el poate începe să prindă ritmul, tonalitatea și inflexiunile vocii tale. Cu cît mai multe cuvinte aud copiii, cu atît mai bine sunt pregătiți să înceapă să citească singuri.

 

 

 

3. Este bine pentru creierul lor


Lectura îi ajuta pe bebeluși să își construiască vocabularul, precum și dezvoltă aptitudinile matematice. Există, de asemenea, o legătură directă între numărul de cuvinte auzite de bebeluși în fiecare zi și abilitățile lor lingvistice. Bebelușii ai căror părinți comunică cu ei mai des, de obicei au rezultate mai bune la testele matematice standardizate, atunci cînd cresc.

 

 

4. Introducere în lumea emoțiilor


Bebelușul Dvs. este expus la o gamă întreagă de sentimente prin sunetele diverse pe care le folosiți în timpul lecturii, fie că vă schimbați vocea pentru un anumit personaj, fie că descrieți ce se întîmplă în poveste. Acest gen de emoție nu poate fi simțit nici măcar cu ajutorul muzicii sau a vizionării TV.

 

 

5. O metodă bună pentru a le face cunoștință cu imaginile


De la 0 la 3 luni, copilul Dvs. va începe să își concentreze ochii pe desenele simple de pe paginile cărților. Citirea cărților cu imagini va oferi nou-născutului Dvs. o varietate de forme, litere și culori pe care vor începe să le recunoască odată cu trecerea lunilor. În cele din urmă, aceasta va facilita și perceperea conținutului video de către copilul Dvs.

 

6. Puteți alege orice lectură la dorința Dvs.


Așa cum bebelușii înca nu înțeleg cuvintele, puteți alege să citiți orice doriți. Un articol din ziar, o nuvelă siropoasă sau chiar ”Mîndrie și prejudecată”. Nu contează ce le citiți, atît timp cît o faceți.

 

 

 

 

Scrieți-ne pe pagina noastră de Facebook dacă mai cunoașteți beneficii pe care nu le-am inclus aici, povestiți-ne dacă vă place să citiți bebelușului Dvs. și cum decurge acest proces.
Numai bine.