Cum să vă pregătiți de o călătorie cu bebelușul

Ați putea fi surprinși, însă călătoriile cu bebelușul pot fi destul de simple. Copiii mici nu sunt la fel de fragili cum își imaginează părinții. Este important, însă, să verificați cât de potrivită pentru bebeluși este destinația și cazarea dumneavoastră. Fiți pregătiți pentru faptul că bebelușul trece prin ceva nou în prima călătorie și ar putea să nu reacționeze cum v-ați aștepta. Aveți încredere în dumneavoastră, rămâneți calmi și optimiști și totul va merge ca pe roate! Dacă sunteți gata pentru prima călătorie – haideți să începem să facem bagajele!

Mâncarea și confortul sunt foarte importante în călătorii – în special dacă călătoria este mai lungă.

  • Împachetați o sticlă de apă în plus în caz că se termină mai repede decât vă așteptați. Dacă nu alăptați, puteți împacheta cât de multă formulă sau mâncare solidă (în dependență de dieta copilului) de câtă ați avea nevoie în călătorie. Dacă nu sunteți sigură dacă se permite cu formulă la anumite companii aeriene, puteți găsi informația online în politica companiei.
  • Luați destule scutece pentru toată călătoria, sau cel puțin atâtea de câte ați avea nevoie până la următoarea destinație – orice vă este mai convenabil. Din fericire, puteți alege dintr-o varietate de scutece, oricare sunt mai comode pentru durata călătoriei.
  • Dacă apare nevoia, fiți pregătiți cu un schimb de garderobă. Puteți lua și o păturică, ca atunci când sunteți în drum, bebelușul să aibă ceva familial în care să se odihnească. Poate ați putea împacheta niște șervețele umede și un suport de schimbat bebelușul?

Când vine vorba de sănătate și siguranță, lucrurile sunt destul de simple:

  • Luați protecție solară sau loțiuni minerale de protecție solară, și o pălărie – soarele este dăunător pentru pielea bebelușului.Protejați-l și de soarele din mașină – puteți alege dintre parasolare ce pot fi îndepărtate sau aplicarea cremei de portecție pe bebeluș. Sau ambele!
  • Dacă este o călătorie cu mașina, asigurați-vă că scaunul bebelușului este prins sigur. Aveți abțibildul “Bebeluș la bord” gata? Dacă zburați, puteți aduce scaunul de mașină, însă dacă verificați mai întâi cu linia aeriană veți sta mai liniștiți 😊 .
  • Alcătuiți o trusă de prim-ajutor pentru orice situație – împachetați orice de care ați putea avea nevoie la drum. Dacă bebelușul are medicamente cu prescripție, re-verificați dacă le-ați luat. Includeți o pagină cu informația de sănătate a bebelușului – condițiile sau alergiile care le are, la fel ca și contactele de urgență ale dumneavoastră.

Acum că am trecut prin lucrurile de bază, mai este ceva?

  • Puteți lua cele mai preferate jucării, pentru ca cel mic să se poată juca cu ele în mașină
  • Împachetați un cărucior ușor sau un sling – oricare preferați.
  • Luați niște pungi de gunoi – le puteți folosi pentru depozitare temporară a hainelor murdare și scutecelor.
  • Dacă mergeți cu mașina și copilul este ceva mai mare, ați putea să vă opriți mai des, dacă devine neliniștit. Știți cel mai bine că e bine pentru el să se mai miște din când în când!

Mai este și altceva la care vă gândiți când împachetați? Spuneți-ne în comentarii!