FAPTE SURPINZĂTOARE DESPRE GEMENI

Sunt gemenii necaz dublu? Probabil, dar noi suntem de părere că acea conexiune stabilită între ei este minunată. Cât de multe știți despre gemeni? Continuați să citiți și veți afla.

Cum puteți să diferențiați gemenii?

Cum probabil deja știți, există două tipuri de gemeni – fraterni și identici – și ați putea avea dificultăți încercând să îi diferențiați pe cei identici. Deci cum am putea face asta? Asumând că nu le avem amprentele, o metodă de identificare a gemenilor identici este să vă uitați la buricurile lor. Pentru că buricul este o cicatrice de la detașarea cordonului ombilical, nu are nimic de a face cu genetica – și sunt diferiți!

Comunică oare gemenii diferit?

Posibil. Ar putea suna ca niște copii bâlbâind unul altuia, dar ar putea fi ceva numit cryptophasia – o limbă creată de gemeni. Pentru că ei des utilizează vocabular identic, cercetările estimează că până la 40% din gemeni dezvoltă propria lor limbă!

Când stabilesc gemenii prima conexiune?

Nici o mamă de gemeni nu ar fi surprinsă dacă i-ați spune că gemenii săi încep să comunice încă din burtă. Foarte des o conexiune semnificativă între ei poate fi stabilită încă din a 14-a săptămână de sarcină, deci nu este o surpriză dacă sunt de nedespărțit mult mai târziu în viață. Drăguț, nu?

Cine este mai predispus către a avea gemeni?

În linii generale, dacă au mai fost gemeni în familie, șansele sunt mai mari. Dar este mai mult! Mamele de o vârstă mai înaintată au șanse mai mari să nască gemeni. Un studiu efectuat în 2006 arată că femeile mai înalte au gemeni mai des. TAutorii au găsit că mămicile multiplilor tind să fie cu 3 centimetri mai înalte decât mămicile copiilor individuali. (LIJ Health System, 2006). Cine ar fi crezut?

Ne-ar plăcea mult să știm ce v-a fascinat cel mai mult! Ne puteți și voi surprinde cu niște fapte despre gemeni? Spuneţi-ne în comentarii pe Facebook