Jocuri la aer liber pentru mamă și copil

Cu Septembrie după colț, vremea de afară devine tot mai răcoritoare și plăcută. Folosește-te de aceste momente cu scumpetea ta și petreceți timp afară!

Copiii adoră să exploreze și pot petrece ore în șir atingând iarba sau frunze și pietre. Dacă nu este ceea ce îi place copilului tău, însă, puteți să vă distrați la multiplele terenuri de joacă pentru copii. Este o modalitatea foarte bună pentru a cunoaște alți copii sau a se implica în diverse activități – ca legănatul, alunecările pe topogan și așa mai departe.

Urmărește bulele de săpun!

Este o modalitate super ușoară, amuzantă și ieftină pentru o după-amiază plină de distracție! Și cui nu îi plac bulele de săpun? Crează bulele de săpun și lasă-ți copilul să le spargă! Încearcă să le sufli mai încet dacă copilul tău are nevoie de mai mult timp sau încă învață să meargă. Cea mai bună parte a acestui joc este ceea că dacă nu ai o sticluță de bule, o poți face chiar acasă! Probabil ai făcut asta când erai și tu copil, dar dacă nu – amestecă săpun cu apă și suflă printr-un pai. Voila – ore nesfârșite de distracție pentru tine și copilașul tău!

Cursele de obstacole pentru copii sună bine!

Cum sugerează și numele, acest joc necesită copilul tău să meargă sau să se târască. Pe lângă asta, este foarte ușor! Aranjează obstacole pentru ca el să interacționeze cu ele – cutii, mingi, cercuri, tuneluri și jucăriile sale preferate. Provoacă-ți copilul să îți urmeze instrucțiunile – de exemplu, “adu-mi ursulețul de pluș și mergi prin tunel”. Păstrează lucrurile simple, dar fii atât de creativă pe cât îți dorești – posibilitățile sunt nelimitate!

Plimbați-vă împreună!

Pe când acesta nu este un joc propriu-zis, este o metodă minunată și distractivă pentru a deveni mai apropiată cu bebelușul tău. Să îți petreci diminețile cu cineva iubit și să faci ceea ce iubești este o modalitate sigură de a te simți superb. Dacă ești nouă la alergat, o poți face alternând cu plimbări. Sau poți doar să ieși la o plimbare – este important ceea ce te face să te simți bine și ceea ce vrei să faci. Cea mai bună parte este că poți invita mai multe mămici să ți se alăture – defapt, sunt multe grupuri de Facebook și forumuri care organizează exact așa tip de ieșiri.

Hai să ne jucăm de-a prinselea cu umbrele!

Odată ce copilul se simte comfortabil să alerge, va adora acest joc! Este de-a prinselea dar cu o schimbare – nu trebuie să vă prindeți unul pe altul, însă umbrele voastre. Cum? Păi, trebuie să calci pe ele! Dar mai întâi – este o idee bună șă îi arăți ce este o umbră și cum se mișcă cu el. Însă, dacă știe deja, treceți această etapă și direct la joc!

Vânătoarea animalelor

Copiilor le place foarte mult să alerge cineva după ei! În special dacă se termină cu o îmbrățișare sau gâdilit 🙂 Poți decide ce animal vei fi – poate un urs sau leu. Poate chiar un iepuraș sau o caracatiță. Posibilitățile sunt aproape infinite 🙂 Când îți prinzi copilul, asigură-te că îl faci să se simtă bine, exprimându-ți dragostea într-o modalitate care îi place, de exemplu cu o îmbrățișare. Schimbați rolurile!

Ai un lucru preferat care îl faci cu el mic când sunteți afară? Spune-ne despre acesta în comentariile Facebook!

*Sperăm mult că vă distrați cu ideile noaste, dar vă rugăm să țineți cont de vârsta copilului, sănătatea și siguranța când alegeți una din activitățile propuse de noi mai sus.