Зајакнете ја мајка-татко-бебе поврзаноста

Бебињата започнуваат да развиваат поврзаност со нивната мајка додека се сеуште во нејзиниот стомак. Но откако ќе се родат, татковците започнуваат со важната улога во нивниот живот. Важно е за бебето да развие силна поврзаност со двајцата родители – а тоа е воедно многу важно и за вас. Времето поминато заедно е драгоцено.
Прочитај повеќе

Велигден за малечките

Pufies совети за празниците

Никогаш не е прерано за да се научи вредноста на поминување квалитетно време со семејството.
А секој празник е одлична можност за да го научите вашето бебенце на овие вредности. Шансите дека вашето малечко ќе меморира некој специфичен податок се многу мали, но
Прочитај повеќе

Првиот Божиќ на моето бебе

Од сите празници кои ги прославуваме во текот на годината, Божиќ е најидеален за прославување во кругот на семејството заедно со нашите најблиски. Новиот член на семејството најчесто не ја разбира сета таа збрка околу празниците, но сигурно е фасциниран од светилките и блескавите играчки на Божиќното дрвце. Сепак, првиот Бадник може да биде многу посебен за бебето и

Прочитај повеќе