Eja të luajmë, mami!

Tani që Dimrin e kemi tek dera e shtëpisë, ne kemi tendenca për të shpenzuar më shumë kohë brenda shtëpisë. Por fëmijët e vegjël gjithmonë kanë qeftë dalin jashtë në këtë kohë! Më poshtë i keni disa ideja që ti mbani të zënë në shtëpi.

 

a11.Merrni kutinë e kartonit dhe vetëm krijoni! Leni imagjinatën t’ju merr përsipër. Një kuti mund të jetë çdo gjë: një tren, rampë për vetura, aeroplan apo edhe shtëpi.

 

 

 

0d722e6c18b2df2c96dd5db4a014b9ca0d37eef931ba9426dcpimgpsh_fullsize_distr

2. Vendosni shirit ngjitës tek rami i derës së hapur dhe hidhni topa të bërë nga gazeta të vjetra (ose topa pambuku!) në shirit për ta parë nëse mund ti ngjisni. Një aktivitet shumë i mirë brenda shtëpisë dhe për ushtrim fizik të fëmijut.

 

 

 

 

 

a3_ver2 3. Përzierja për puding instant është një aktivitet ndijoër brenda shtëpie shumë i mirë që fëmijët e pëlqejnë. Përzijeni ca me ujë në një enë dhe shikoni se si kënaqen. Shtoni edhe ngjyrë kuzhine nëse dëshironi. Kjo ka tendenca të bëhet me njolla kështu që ju rekomandojmë të përdorni peshqir dhe ndonjë veshëmbathje të vjetër.

 

 

a4 4. Luani boëling brenda shtëpisë! Kapni topin e fëmijut tuaj. Vendosini disa mjete sikur birila. Shumë gjëra kryejnë punë – shishe plastikës, rollne të kartonit, leter tualeti punon gjithashtu! Ja ku e keni, një rrugicë boëling brenda shtëpisë suaj!

 

 

 

 

 

 

a5 5. Krijoni një qafore, me stil fëmijëror! Përdorni një copë spango (lidhëset e këpucëve kryejnë punë shumë mirë) dhe diçka për ta vendosur në qafore. Rruaza të mëdha janë të mira. Por edhe sende tjera sikur fyshta apo copa të mëdha të makaronit kryejnë punë. Ky është edhe një ushtrim shumë i mirë për ushtrime motorike të fëmijut tuaj.

 

 

 

 

 

 

a2 6. Nxirrni gazetat e vjetra dhe bëni parti duke u gjuajtur me topa nga gazetat! Vendosni edhe një target dhe ushtroni edhe numërimin. Të gjitha ushtrime motorike për fëmijët tuaj.

 

 

 

 

 

 

 

a7_ver2 7. Ja një ide ngjitëse por e pastër dhe e shëndetshme! Mbusheni me xhel të flokëve (locioni kryen punë poashtu) një qese dhe mbylleni me patentë! Shtoni edhe gjësende të rëndomta për argëtim. Pastaj shikojeni vocërrakun tuaj duke u munduar të kap gjërat e rrëshqitshme!

 

 

 

 

 

 

a8 8. Tërhiqni disa vija me shirit ngjitës në dysheme me vija të ndryshme (zig zag, drejtë apo me dredha) dhe e leni beben të ec në ato vija duke u munduar ta mbaj ekuilibrin. A mund ta bëjnë përpara, a munden edhe duke ecur mbrapa? Edhe një aktivitet motorik shumë i mirë për fëmijët tuaj.

 

 

 

 

 

 

a9 9. Bëjeni fëmijun tuaj të bëj disa “pompoms” përmes një të hapure në një shishe të vogël apo të bëj një vrimë në një kuti kartoni. “Pompoms” dhe sende të tjera të vogla mund të përdoren për ushtrime motorike delikate, por të jeni të kujdesshëm sepse mund të lëndohen!

 

 

 

 

 

 

a10 10. Një alternativë e plastelinit (Edhe pse është argëtuese, është mirë të bëjmë diçka më ndryshe) është brumi re. Cilësia është shumë e mirë dhe fëmijët kanë qef ta eksplorojnë. Për më tepër, është lehtë për tu krijuar! Vetëm shtoni një gotë vaj për foshnje në 8 gota mielli dhe përzijeni.